Fitness wordt de laatste tijd steeds populairder. U kunt naar de sportschool gaan voor een mooi strak lichaam, of om gewoon fitter worden. U kunt sommige oefeningen echter ook gewoon thuis doen. Met een paar gewichten kunt u ook dat mooie lichaam bereiken. Een handig hulpmiddel is een kettlebell. In dit artikel zal ik u uitleggen wat een kettlebell is, welke oefeningen u er mee kunt uitvoeren en wat een kettlebell kost.

Wat is een kettlebell?

Een kettlebell is een gewicht waar een handvat aan bevestigd zit. Het gewicht is in de vorm van een soort ronde grote kogel. Het gewicht hangt onder het handvat, hierdoor is dit gewicht geschikt voor iets andere oefeningen dan de standaard dumbell. Dit maakt de kettlebell extra geschikt voor wat afwisseling in uw oefeningen. Kettlebells werden oorspronkelijk gemaakt van gietijzer, maar ze worden tegenwoordig ook gemaakt van PVC of Vinyl.

Welke oefeningen kunt u doen met een kettlebell?

De kettlebell kan een goed veelzijdig hulpmiddel zijn bij uw trainingen. Er zijn verschillende oefeningen mogelijk met een kettlebell, die ook verschillende lichaamsdelen trainen. De eerste oefeningen zijn de ‘one arm swing’ en de ‘two arm swing.’ Bij deze oefening laat u de kettlebell snel zakken tussen uw benen en zwaait u de kettlebell snel omhoog. Tijdens de oefening moeten de armen gestrekt blijven, en de kettlebell moet tijdens de zwaai zo ver mogelijk boven uw hoofd uitkomen. Bij de ‘one arm swing’ houdt u de kettlebell met één hand vast. Bij de ‘two arm swing’ moet u de kettlebell zoals de naam al suggereert met twee handen vasthouden. Met deze oefeningen traint u de schouders, de rug, de borstspieren en de buikspieren.

De tweede oefening is de ‘Thruster.’ Bij deze oefening houdt u de kettlebell dicht bij uw borst, vervolgens zakt u met een rechte rug door uw benen naar beneden. Daarna moet u snel naar boven komen en de arm waarin u de kettlebell vast heeft boven u uitstrekken. Met deze oefening traint u erg veel verschillende spieren in uw lichaam, waaronder de beenspieren, de rugspieren en de buikspieren.

Hoe duur is een kettlebell?

Een kettlebell is dus een goede toevoeging voor uw trainingen, maar wat kost een kettlebell? Dit hangt af van het materiaal en het gewicht. Op fitnessapparaat.nl zijn goede en voordelige kettlebells beschikbaar. U kunt op deze site al een kettlebell kopen vanaf zes euro! Kettlebell sets, dus meerdere kettlebells samen, zijn al beschikbaar vanaf vijftig euro. Neem snel een kijkje op fitnessapparaat.nl voor de beste en voordeligste kettlebells.