In 1978 richtte Brunello Cucinelli zijn modemerk op, waarbij hij de rest van de modewereld versteld liet staan met zij ideeën over geverfd cashmere. Sinds die tijd groeide het merk uit tot een bekend, vooruitstrevend en luxe label wat zich focust op ready-to-wear collecties voor mannen en vrouwen. Daarnaast richt het zich op lederen accessoires, zoals riemen, shawls en tassen, en footwear. In het dorpje Solomeo, wat zich bevind in Umbrië, wordt elk kledingstuk nog steeds met de hand vervaardigd. Hier toont Brunello Cucinelli zijn leiding met een holistische insteek, welke te danken is aan zijn ervaringen in zijn jonge jaren. Als kind al zag hij hoe zijn vader werkte in een onvriendelijke omgeving. Sindsdien ontsprong bij hem de droom om een werkomgeving te scheppen waar men op een rustige en waardige manier kon werken. Hij was ervan overtuigd dat vanuit een prettige werksfeer, de creativiteit een grote hoogte bereikt en het de saamhorigheid onder de medewerkers bevordert. Vanuit die optiek besloot hij in 1982 om Solomeo tot de thuisbasis van zijn onderneming te maken. Alle werkomgevingen werden gecreëerd in het middeleeuwse kasteel, waarbij veel aandacht voor detail is gebruikt, wat heeft geresulteerd in een oprechte, warme harmonie.

De gebruikte materialen door Brunello Cucinello

Het merkt maakt allang niet meer alleen cashmere items, maar heeft zich ook toegelegd op het verwerken van ander luxueuze materialen in de collectie. Zo maakt men tegenwoordig ook gebruik van mohair, alcapa en zijde van een schitterende kwaliteit en in velerlei bewerkingen. Stuk voor stuk stoffen die vloeiend langs het lichaam glijden en zo het vrouwelijke silhouet op de beste manier doen uitkomen. Voor de footwear wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld leer, polyester of polytheen. Bij de sneakers van het merk zijn de ‘jogging’ zolen van een licht gewicht en ultra flexibel materiaal. Vaak worden hier de diverse materialen met elkaar gecombineerd wat de sneaker uniek in zijn genre maakt. Zo voldoet hij aan het modebeeld van nu, maar dan in een luxe uitvoering.

Brunello Cucinelli bij Pauw.com

Bij het samenstellen van de collectie heeft Pauw.com voor de meest elegante items gekozen die zowel als chique gedragen kunnen worden, maar ook te combineren zijn met de sportieve of verfijnde sneakers die tevens in het assortiment zijn opgenomen. Neem bijvoorbeeld de Brunello Cucinelli Sneaker met monili kralen. Hier worden onverwachte en luxe materialen met elkaar gecombineerd, en deze zorgen zo samen voor een eclectische balans. De gebruikte materialen bestaan uit leer, suède en cashmere. Door het samenvoegen van deze sportieve en luxueuze materialen en stijlen, is een geweldige schoen gemaakt die zich prima tot een casual look laat creëren door hem bijvoorbeeld te combineren met een lange rok. Om het geheel sportief te maken kan vervolgens gekozen worden voor de ‘Antonelli’. Dit is een kort model bomber, die gekenmerkt wordt door een geborduurde bloemenprint. De kleuren hiervan zijn subtiel, maar het jack heeft rijke details. Ook hier zien we een combinatie van zachte stoffen terug als: polyester scheerwol, acryl, wol en acetaat.