Ik heb het heel lang uitgesteld, maar ooit moest het er toch van komen: mijn rijbewijs halen! Ik ben inmiddels al bijna 30 en iedereen in mijn omgeving had al een rijbewijs, behalve ik. Daarom vond ik het hoog tijd worden en bovendien had ik er een nodig voor mijn nieuwe baan, anders kon ik geen lease-auto krijgen. Ik woon in Amersfoort, dus ging ik hier ook op zoek naar een goede rijschool. Na wat zoeken op internet en een rondvraag in mijn omgeving kwam ik op Rijschool Kooiman uit. Aangezien ik ook de jongste niet meer ben en al een fulltime baan heb, wilde ik mijn rijbewijs graag zo snel mogelijk halen.

Proefles en spoedcursus rijbewijs halen

Gelukkig kon ik bij Rijschool Kooiman een spoedcursus doen. Maar allereerst moest ik mijn theoriegedeelte halen, dus dat heb ik dan ook gedaan. Voordat mijn theorie-examen plaatsvond, had ik al een proefles ingepland want ik kon echt niet meer wachten en wilde zo snel mogelijk beginnen! Gelukkig was de theorie niet erg moeilijk en heb ik het gewoon in een keer kunnen halen. De proefles ging erg goed en aan het einde van deze les werd ingeschat hoeveel lessen ik nodig zou moeten hebben en of een spoedcursus geschikt voor me zou zijn. Deze spoedcursus duurt namelijk 3 weken en mocht ik er niks van bakken, dan werd het me afgeraden om deze spoedcursus te doen en zou het advies zijn om normale lessen te nemen. Ik vond het vooral fijn dat er ook om mijn feedback gevraagd werd en de instructeur wilde weten hoe ik het ervaren had. Hierdoor kreeg ik echt het gevoel dat hij het beste met me voor had en niet alleen maar veel geld aan me wilde verdienen. Gelukkig bleek ik toch wel een beetje talent te hebben voor autorijden en kon ik ingepland worden voor de spoedcursus. Inmiddels heb ik bijna 2 maanden mijn rijbewijs en ben ik in een keer geslaagd voor het praktijkexamen dankzij Rijschool Kooiman!