Vraag een gemiddelde schooldirecteur naar het meest stressvolle moment van het schooljaar, dan zal in het lijstje wat je te zien krijgt met antwoorden de formatie of planning voor de schooljaren zeker te zien zijn. Hoe voorkom je de stress over de beschikbare planning?

Gepuzzel

Is de formatie voor een volgend schooljaar rond, dan mogen er zich eigenlijk geen verrassingen meer voordoen. Toch komt het voor dat er geen leraar voor de klas kan staan. Voor kortere of langere tijd en het is dan een flink gepuzzel om alsnog de geschikte leraar te vinden.

Veel schooldirecteuren gebruiken een invalpool of hun eigen netwerk om een geschikte leraar te vinden. Het is geen gemakkelijke opgave. Dankzij veranderde wetgeving op dit gebied is het moeilijker om een gekwalificeerde leraar voor de klas te zetten.

Er is een oplossing om veel stress te voorkomen. Met behulp van Invalpool.nl wordt automatisch de geschikte vervangende leraar gevonden. Het systeem match op basis van de juiste criteria. Dit scheelt menig schooldirecteur of planner een hoop uitzoekwerk.

Hoe vaak het niet voorkomt dat een vervanger moet vertellen dat een ander dienstverband een invalklus onmogelijk maakt, de voorbeelden zijn ontelbaar. Dat weet men ook bij Invalpool.nl. Vandaar dat er rekening gehouden wordt met de beschikbaarheid.

Terugkeren

Goede invallers mogen niet alleen gekoesterd worden, ze zijn ook reden om ze nogmaals te laten terugkeren. Vandaar dat er mogelijkheden zijn om te kiezen voor een voorkeursinvaller. Zeker op scholen met een zeer specifieke doelgroep, is het handig om hiervan gebruik te maken. Het scheelt veel uitleg en de leraar kan eigenlijk direct aan de slag gaan.

Wettelijke bepalingen

Omdat er het nodige is veranderd de afgelopen jaren, wordt ook door Invalpool.nl rekening gehouden met deze wijzigingen. Zo is het mogelijk in te zien of een VOG is verlopen en of de leraar in kwestie wel ingezet mag worden. Ook kan het opgegeven identiteitsbewijs worden bekeken. Is een dergelijk document verlopen, dan waarschuwt het systeem hier netjes voor.

Administratieve handelingen

Invalpool.nl is een uitkomst voor de salarisadministratie van scholen. Het digitaal urenformulier kan een op een doorgestuurd worden naar de salarisadministratie. Het is mogelijk om een koppeling te maken met de salarisadministratie van AFAS, want Invalpool.nl is een volwaardig AFAS-partner.

Naast deze mogelijkheden zijn er nog tal van opties beschikbaar, die het makkelijk moeten maken om een geschikte vervanger te vinden. Kortom: geen stress meer over het beschikbaar personeel.