Wanneer je jezelf op de weg wilt begeven met een voertuig, dien je uiteraard te beschikken over een rijbewijs. Er zijn voor de verschillende voertuigen ook diverse soorten rijbewijzen. Zo mag je met een rijbewijs voor de auto niet standaard ook met iedere aanhanger rijden. In sommige gevallen is een aanhanger rijbewijs noodzakelijk om met een aanhanger de weg op te mogen. Gelukkig kun je bij rijschoolwildenberg.nl op een goede en professionele manier dit rijbewijs halen.

Waar les je mee?
Ben je van plan om lessen te gaan volgen bij rijschool Wildenberg? Dan ben je waarschijnlijk nieuwsgierig in welke auto je mag rijden. Als je een aanhangerrijbewijs wil halen, les je in een Ford Transit automaat met een tandem-as aanhangwagen. Tijdens het lessen leer je om de auto met aanhangwagen onder controle te krijgen en er goed mee te rijden. Daarbij moet je ook enkele bijzondere verrichtingen leren zoals keren door middel van een bocht achteruit, recht achteruitrijden en hellingtrekken.

Kies je eigen pakket
Wanneer je bij rijschoolwildenberg.nl je aanhanger rijbewijs wil gaan halen, kun je kiezen uit verschillende pakketten. Als eerste kun je kiezen voor E1 pakket, dit pakket van 399 euro bevat een oefenblok van drie uur en een praktijkexamen. Ieder CBR herexamen is daarbij gratis. Wanneer je meer lessen wil kies je voor het E2 pakket ter waarde van 549 euro. Hierbij krijg je 6 lesuren, die je het beste kunt opsplitsen in twee tijdsvakken. Het derde pakket bevat in totaal 9 uur les, die je het beste in drie tijdsvakken kunt opsplitsen. Dit pakket kost 699 euro.

Volg een proefles
Wil je een aanhanger rijbewijs halen maar weet je eigenlijk niet zo goed welk pakket het beste bij je past? Dan kun je er ook voor kiezen om een proefles te nemen. Voor slechts 75 euro krijg je anderhalf uur les met een aanhanger. Na afloop van deze proefles krijg je een advies over welk pakket je het beste kunt kiezen. Wanneer je dit advies opvolgt, zijn alle herexamens bij het CBR gratis. Dat kan behoorlijk voordelig zijn wanneer je onverhoopt niet in één keer slaagt.