Het is voor een leraar of lerares helaas niet mogelijk om alle dagen van het jaar aanwezig te zijn. Ook zij worden weleens ziek of hebben andere omstandigheden waardoor ze niet aan het werk kunnen. Voor de kinderen is het belangrijk dat er dan vervanging is, maar vanwege de huidige wetgeving en afspraken vanuit de nieuwe cao kan het lastig zijn deze vervanging te vinden. Bij invalpool.nl weten ze hier alles van, dus hier kunt u terecht wanneer u op zoek bent naar een invaller voor de klas.

Door middel van het softwarepakket InvalPool wordt het eenvoudig een invaller te regelen. Het programma houdt bovendien rekening met alle cao-bepalingen. Het systeem genereert automatisch de beste match. U krijgt een schema te zien met mogelijke invallers en kunt hier de keuze maken welke u het best bevalt. Daarbij is het ook mogelijk meteen een voorkeursinvaller aan te geven, wanneer hij of zij beschikbaar is, kunt u de invaller inplannen.

Voor de invallers is het ook mogelijk het een en ander aan te geven. Hierdoor hoeft u niet onnodig invallers te benaderen. Zij kunnen aangeven hoeveel reisafstand voor hen acceptabel is en op welke scholen ze wel en niet aan de slag willen. Tevens is er een app beschikbaar waar zij deze gegevens kunnen invullen. Op deze manier is het nog eenvoudiger de gegevens up-to-date te houden.