Het vraagt om heel wat organisatorisch talent om een invalpool op te zetten en bij ziekte of verlof de juiste invaller voor de klas te krijgen. Behalve met de beschikbaarheid van invalkrachten moeten scholen bij de regeling van vervanging ook rekening houden met de Wet Werk en Zekerheid, cao-afspraken en het eigen vervangingsbeleid. De software van invalpool.nl is een handig hulpmiddel om de vervanging van leraren in het basisonderwijs snel en efficiƫnt te regelen.

Alles duidelijk op een rij

Het softwareprogramma InvalPool biedt een duidelijk overzicht van de invallers die beschikbaar zijn, hun werkervaring en de locaties(s) waar zij willen werken. Dat maakt het mogelijk om onder iedere omstandigheid de juiste kandidaat te vinden, of het nu gaat om vervanging bij langdurig verlof, plotselinge ziekte of het vervullen van tijdelijke vacatures. Basisscholen kunnen met de berichtenservice snel contact leggen met de invaller van hun keuze, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de sms-functie. Invallers kunnen op hun beurt op ieder moment hun beschikbaarheid wijzigen. Omdat alle gegevens up-to-date zijn, worden vervangers die niet beschikbaar zijn niet onnodig benaderd.

Wetgeving en administratie

Behalve dat het softwareprogramma van invalpool.nl de planning van vervanging van docenten vereenvoudigt, neemt het programma basisscholen ook veel juridische en administratieve rompslomp uit handen. De software houdt rekening met alle wettelijke bepalingen en cao-regelingen bij het vinden van een vervanger. Als een ID-kaart of VOG is verlopen, geeft het programma een melding, zodat de invallers snel de nieuwe documenten kunnen aanleveren. Omdat het programma de reisafstand van de vervanger automatisch berekent, is het heel eenvoudig om de vergoeding van reiskosten uit te betalen. Na goedkeuring van de digitale weekstaat kan deze met een druk op de knop naar de salarisadministratie worden verstuurd. Dankzij de InvalPool software kunnen alle betrokkenen zich volledig richten op dat waar zij goed in zijn: het verzorgen van onderwijs.