In het primair onderwijs is regelmatig behoefte aan goede invalkrachten, bijvoorbeeld bij plotselinge ziekte of in het geval van zwangerschapsverlof. Het vraagt om heel wat planning en organisatie om een invalpool op te zetten en de juiste invaller voor de klas te krijgen. Daarbij moet een school met verschillende zaken rekening houden bij het regelen van vervanging: cao-afspraken, de Wet Werk en Zekerheid en het eigen vervangingsbeleid. Gelukkig is er de handige software van invalpool.nl die scholen helpt om de vervanging van docenten te regelen.

Snel en efficiƫnt vervanging regelen

Met het softwareprogramma InvalPool is het heel eenvoudig om snel een geschikte invaller te vinden. Het programma biedt scholen een duidelijk overzicht van invalkrachten die werkzaam zijn in het primair onderwijs en willen werken op de locatie die een vervanger nodig heeft. Zo is de juiste match gegarandeerd. De berichten- en mededelingenservice biedt de mogelijkheid om snel contact op te nemen met de invaller. Invalkrachten kunnen op ieder moment hun beschikbaarheid wijzigen met hun laptop, tablet of smartphone. Daarom zijn alle gegevens altijd up-to-date en zal een school invalkrachten die op dat moment niet beschikbaar zijn niet onnodig benaderen. Dat bespaart een hoop tijd.

Een overzichtelijke administratie

Bij het regelen van vervanging in het primair onderwijs, komt de nodige administratie kijken. Ook hier kan InvalPool scholen bij ontzorgen. Het softwareprogramma houdt rekening met alle wetgeving en cao-regelingen rondom de vervanging van leerkrachten. Als documenten, zoals een ID-kaart of VOG zijn verlopen, dan geeft het programma daarvan een melding. Ook berekent het programma automatisch de reisafstand van invallers, zodat de salarisadministratie de reisvergoeding kan uitbetalen. De automatisch aangemaakte weekstaat kan na ondertekening direct naar de salarisadministratie worden verzonden. Dankzij de software van invalpool.nl hebben basisscholen dus weinig omkijken naar de juridische en administratieve aspecten van het organiseren van een invalpool en kunnen zij hun aandacht maximaal richten op het geven van onderwijs.