woolrich jassenWoolrich is een luxueus kledingmerk wat zijn oorsprong vindt in 1830 in Pennsylvenia. Het merk ontwerpt van huis uit buitenkleding. In hun begintijd produceerde Woolrich kleding voor arbeiders die onder extreem koude weersomstandigheden, toch warm gehouden moesten worden. Vooral boeren en houthakkers was de kleding op het lijf geschreven, en zelfs constructiewerkers in het ijskoude Alaska, droegen de jassen van Woolrich. Tegenwoordig richt het bedrijf zich nog steeds vooral op het ontwerpen van jassen en parka’s en gezien de ervaring van 180 jaar, slagen zij er uitstekend in om hierbij een voorname speler op de markt te zijn.

De hedendaagse tijd

De jassen en parka’s van Woolrich zijn door de samenstelling die bestaat uit een combinatie van natuurlijke en synthetische vezels, aangenaam warm. Het merk kenmerkt zich in duurzame dessins die in al hun eenvoud een zeer elegante uitstraling hebben. Hierbij heeft Woolrich de eigenschappen duurzaamheid en comfort echter niet uit het oog verloren. Niet meer weg te denken uit de collectie is de Artic Parka, een steeds weer terugkerend item met een mooie capuchon, voorzien van warm bont. Dit is met recht een klassieker te noemen waarmee u stijlvol voor de dag kunt komen.

De collectie

Bij Pauw.com kunt u terecht voor zowel de mannelijke als vrouwelijke collectie van Woolrich. Elk seizoen is deze weer vernieuwend en veelzijdig. Er is een selectie gemaakt van een aantal jassen, parka’s, lange en korte bomber jacks, en uiteraard mocht ook de Artic Parka niet ontbreken. Daarnaast zijn er Signatuur Poncho’s van kasjmier. De damesjassen en -parka’s zijn vrijwel allemaal verkrijgbaar vanaf maat XS t/m maat XL. De hoofdkleuren van de collectie zijn blauw, groen, zwart en taupe, enkele modellen zijn echter ook in lichtere tinten te koop zoals nougat, zand en khaki.