Sinds drie jaar werk ik op een vrij grote basisschool. Sinds kort heb ik de taak gekregen om de planning van de leerkrachten op te volgen. Dit houdt in dat er regelmatig wordt gerapporteerd over bijvoorbeeld ziektes, verlofdagen of zwangerschapsverlof. Het moeilijkste voor mij waren de onverwachte uitvallen. Dit kun je moeilijk op voorhand voorzien. Een vroegere schoolvriendin van mij heeft me Invalpool.nl aangeraden. Zij was er vol lof over.

Ik heb deze site nu al 3 keer ingeschakeld bij onverwachte ziekte van een leerkracht. Elke keer dat ik plots een invaller moest zoeken, zocht ik eenvoudig op Invalpool.nl en boekte meteen de juiste lesgever. Je krijgt een duidelijk overzicht welke leerkrachten er vrij zijn. Ze vullen namelijk zelf hun agenda aan. En je krijgt onmiddellijk alle bijkomende kosten te zien. Je kunt terugvallen op rapporten en het scheelt heel wat papierwerk. Daarnaast vind je ook heel veel informatie rond de wetgeving en CAO afspraken. Je krijgt een waarschuwing i.v.m. wat met noemt ‘ketenbepaling’. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je wettelijk in orde bent.

De rapporten, weekstaten en historiek waar Invalpool voor zorgt, is gewoon perfect. Dit is wat je als organisatie nodig hebt! Soms is het maar voor heel beperkte tijd dat je iemand nodig hebt om in te vallen. Om jezelf heel wat gedoe en papierwerk te besparen, zou ik iedereen deze site willen aanbevelen!