Sporten is erg goed voor je gezondheid en bovendien zul je er qua uiterlijk vaak op vooruit gaan als je regelmatig traint. Je zult er net wat fitter door voelen vanbinnen en vanbuiten zul je er ook fit uitzien. Helaas schiet het sporten er soms bij in en heb je bijvoorbeeld geen tijd of zin om naar de sportschool te gaan. Of misschien vind je het om de een of andere reden niet zo fijn om in een sportschool te zitten. Gelukkig hoeft dit ook niet, want thuis kun je ook prima workouts doen!

Wat voor hometrainer is geschikt?

Bij Fitnessapparaat.nl kun je, zoals de naam al doet vermoeden, allerlei fitnessapparaten bestellen voor in huis. Erg handig dus! Neem bijvoorbeeld de hometrainer: op dit apparaat kun je je been-, kuit- en bilspieren trainen en soms zelfs ook je triceps, biceps, rug- en borstspieren. Op Fitnessapparaat.nl zijn verschillende modellen hometrainers verkrijgbaar met instelbare weerstandsniveaus. Ook kun je letten op het gewicht van de vliegwiel. Hoe zwaarder de vliegwiel, hoe vloeiender de trapbewegingen gaan en hoe comfortabeler je training zal gaan. Een zware vliegwiel zorgt ook voor meer weerstand, dus kun je intensiever trainen. Verder zijn er ook verschillende groottes hometrainers verkrijgbaar en zwaardere hometrainers zijn meestal van betere kwaliteit dan lichtere hometrainers. Weet je niet zo goed welke hometrainer bij jouw situatie, budget en wensen past? De specialisten van Fitnessapparaat kunnen je daar goed over adviseren.

Thuis sporten wanneer het je uitkomt

Het handige aan zo’n hometrainer is natuurlijk dat je gewoon vanuit huis je trainingen kunt doen, niet meer de deur uit hoeft en hiermee veel tijd uitspaart. Je kunt lekker je eigen serietje opzetten en tv kijken terwijl je bezig bent: een aflevering How I Met Your Mother en je workout zit er alweer op! Verder is een hometrainer ook geschikt voor mensen die het niet prettig vinden om in een sportschool te zijn, omdat ze bijvoorbeeld heel zelfbewust of onzeker zijn en zich erg bekeken voelen. Als je een hometrainer thuis hebt, dan is de drempel veel minder hoog om te sporten en zul je ook sneller van de bank af komen. Verder is een hometrainer erg geschikt als je gevoelig voor blessures bent, want een hometrainer belast je gewrichten minder erg dan bijvoorbeeld een crosstrainer of loopband. Als je je workout op de hometrainer thuis volgens een trainingsschema volgt en dit combineert met gezonde voeding, dan kun je prima afvallen en gezond en fit blijven.